18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yılı İlçe Programı Yapıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yılı İlçe Programı  18 Mart Pazartesi Günü saat 11:00 da Seydi Resul İmam Hatip Ortaokulunda Yapıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yılı İlçe Programı, 18 Mart Pazartesi günü saat 10:00 da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstüne Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulduğu çelenk töreninin yapılması ile başladı.

18 Mart Pazartesi günü saat 11.00 da Seydi Resul İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yılı İlçe Programı; İlçe Kaymakamımız Sayın İsmail TOSUN, İlçe  Belediye Başkanımız Sayın Fatih ÇALIŞKAN, ilçe protokolü, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve ilçe halkımızın katılımıyla yapıldı.

Program, Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk, onun kahraman askerleri ve tüm şehitlerimiz için (1) dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Okul Müdürü İsmail AYDIN'ın açılış konuşması ile devam etti. 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencisi Rabia DÜŞER tarafından Çanakkale'de okunan şiirin videosu izlendi. Çanakkale deniz savaşını anlatan sinevizyon izlendi. Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından “ Çanakkale Türküsü ” nün İşaret Dili ile gösterimi ve “ Gazi Diyor Çanakkale Geçilmez ” gösterisi yapıldı.15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “ Çanakkale Kahramanları ” konulu gösteri yapıldı. Şehitler Ortaokulu öğrencileri tarafından “Gidenlerin Ardından” adlı tiyatro gösterimi yapıldı. Şehit Yüksel Arık Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Programda düzenlenen ödül töreninde İlçe Kaymakamımız Sayın İsmail TOSUN, Belediye Başkanımız Sayın Fatih ÇALIŞKAN ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sayın Burak Kavaslar tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili düzenlenen ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Öğle namazı öncesi İlçe Müftülüğümüz tarafından mevlid-i şerif ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından okunan hatimlerin duası okundu.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Hisarcık Şehir Mezarlığında medfun bulunan Şehitlerimizin kabirleri İlçemiz Protokolü, Şehit yakınları, Kamu Kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarının yöneticileri, Özel Kuruluş, dernek ve oda temsilcileri ve halkımızın katılımı ile ziyaret edildi, ziyarette İlçe Müftülüğümüzün görevlendirdiği din görevlisi tarafından Kur’an-ı Kerim okunup, dua ile ziyaret sonlandırıldı.

19-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-2024

Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 16:35 - Görüntülenme: 122

Etiketler :