BÜYÜK ZAFERİN 100. YILINDA "CUMHURİYET" TEMALI DİJİTAL AFİŞ YARIŞMASI

ŞARTNAME
DÜZENLEYEN
KÜTAHYA BELEDİYESİ
YARIŞMANIN KONUSU :  "CUMHURİYET"
YARIŞMANIN AMACI
Cumhuriyet; yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetimdir. Ulus temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur. Cumhuriyet'i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılına bir kala gençlerimize,  Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, büyük zaferin kazanıldığı bu topraklarda, binlerce şehitlerimizi anmak, manevi duyguları pekiştirmek ve ayrıca Cumhuriyetin önemini kavratmaktır. Ayrıca öğrencilerimizin özgün tasarımlar üretmesini teşvik etmektir.

Katılım Yaş Aralığı  :Yarışma; Kütahya ve İlçelerinde ikamet eden ve 7-18 yaş aralığındaki çocukların katılımına açıktır.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI ve KURALLAR

• Yarışma belirtilen  Kütahya ili ve ilçelerindeki öğrencilerine açıktır.
  • Yarışmaya en fazla 1 afiş tasarımı ile katılım sağlanabilir.
  • Yarışmaya başvuru ücretsizdir.
  • Afiş tasarımının içeriğinde kullanılan her türlü materyal/materyallerin bizzat katılımcı tarafından üretilmiş olması veya kullanım haklarının katılımcıda olması gerekmektedir.
  • Afiş tasarımının daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, afişin tamamı ya da bir bölümü kopya edilmemiş, özgün ve telif haklarının satılmamış olması gerekmektedir.Bu kurala uymayan afiş tasarımları değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Yarışma tamamlanıp ödül veya sergileme hakkı kazansa dahi yarışmaya gönderilen tasarımlar 4.ve 5.maddelerdeki hükümleri taşımadığı anlaşıldığında yarışmacı ihraç  doğacak her türlü ve mali sorumluluk yarışmacıya aittir.
  • Afişlerde slogan kullanma zorunluğu yoktur. Ancak slogan kullanılacaksa Türkçe olmasına, başka yerde kullanılmamış olmasına dikkat edilmelidir.
  • Afişlerin hiçbir bölümünde reklam içerikli veya sponsora ait olabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel içerik bulunmamalıdır.
  • Yarışmaya gönderilen eserlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine aykırı olmamasına dikkat edilmelidir.
  • Afişler dijital ortamda hazırlanmalıdır. Çalışmalar için teknik serbesttir, ancak basım, çoğaltım ve dijital ortamda yayımlamaya uygun olmalıdır. Tasarımlar işletim sistemi sınırlaması olmadan; tasarım yazılımları (AdobeIllustrator (Ai), Corel Draw, AdobePhotoshop vb.) kullanılarak yapılmalıdır.
  • Afiş tasarımları 50x70 cm ölçülerinde dikey olarak çalışılmalıdır. Söz konusu ölçü dışında yapılan afişler değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  • Afişler CMYK modunda 300 dpi çözünürlükte hazırlanmalı, JPEG ve PDF (Orijinal boyutunda ve sıkıştırılmamış baskıya uygun PDF formatında, High QualityPrint) uzantılı belge olarak herhangi bir sıkıştırma yapılmaksızın gönderilmelidir. Tasarımda kullanılacak görseller de baskıya uygun çözünürlükte (300 dpi) olmalıdır.
  • Yarışmaya katılan ödül alan ve başarılı bulunan afişlerden bir seçki sergisi yapılacaktır.

AFİŞ GÖNDERİM KOŞULLARI

1. Katılımcılar BAŞVURU FORMU'nu eksiksiz doldurmalıdır.
  2. Katılımcılar, yarışmaya başvurmakla katılma koşullarını ve jüri kararlarını kabul etmiş sayılırlar.

ESERLERİN KULLANIM HAKKI
                1. Yarışmaya katılan tüm eserlerin her türlü telif hakkı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri  Kanunu  kapsamında bedelsiz ve süresiz olarak Kütahya Belediyesi elde ettiği bu eserleri televizyon, internet ve diğer her türlü ortamlarda yayımlama; katalog, broşür, afiş, kitap, ajanda, takvim, dergi, CD, video ve diğer ortamlara alarak yayınını ve dağıtımını yapma, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve kültür kurumlarına gönderme ve eğitim etkinliklerinde   kullanma hakkına sahip olacaktır.
                2. Kütahya Belediyesi hazırlanan ürün ve hizmetlerden      kaynaklanan telif hakkı ihlallerinden sorumlu tutulamaz.
                3. Yarışmacılar katılım formunu imzalayarak şartname hükümlerini tamamen kabul etmiş  olacaklardır.

ESER DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Eser değerlendirme kriterleri

Puan Derecesi

Derecelendirme

En az 10   /  En Fazla 20

1. Konuya, içeriğe ve amaca uygunluk

2. Anlaşılabilirlik ve etkileyicilik

3. Yaratıcılık ve özgünlük

4. Tekniğe uygunluk

5. Farklı mecralara uygulanabilirlik

TOPLAM

Yarışma Duyurusunun Yapılması

12 Eylül 2022

Yarışma Şartnamesinin Okul Müdürlüklerine Teslim Edilmesi İçin Son Tarih

16 Eylül 2022

Çekilen Kısa Fotoğrafların Kütahya Belediyesi Kültür Müdürlüğüne Teslimi İçin Son Tarih

21 Ekim 2022

Dereceye Giren Eserlerin İlan Edilmesi

29 Ekim 2022

Ödül Töreni

Ödül Töreni yapılacak planlama doğrultusunda ayrıca duyurulacaktır.

Derece

Öğrenciye  Verilecek Ödül

Birincilik

3.000 TL

İkincilik

2.000 TL

Üçüncülük

1.000 TL

Mansiyon

500 TL

Mansiyon

500  TL

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ
Doç. Dr. Hami Onur Bingöl (Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi )
Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gül Çetin ((Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi )
Emel OĞUR Öğretmen  ( Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği Başkanı
Yakup TEMEL Öğretmen (Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği Üyesi)Fatih Çekmez (Belediye Kültür İşleri Müdürlüğü)

YARIŞMA TAKVİMİ

ÖDÜLLER

• Dereceye giren her okulumuza plaket verilecektir.
  • Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verilecektir.
  • Dereceye giren ekibe Tablo-3'de belirtilen ödüller verilecektir.

Tablo-3 Ödüller

YARIŞMA SONUÇ DUYURUSU
Yarışma sonuçlar Kütahya Belediyesi Sosyal Medya Hesaplarından  duyurulacaktır.
ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ
Ödül töreninin yeri ve saati katılımcılara resmi yazı ile bildirilecektir.
İLETİŞİM VE BİLGİ
Kütahya Belediyesi Kültür Müdürlüğü
Fatih Çekmez  (Tel: 0505 033 00 43)

Yayın: 27.09.2022 - Güncelleme: 27.09.2022 17:14 - Görüntülenme: 160