T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / HİSARCIK - 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi

YILLIK PROJE ÖDEVİNİ UNUTMA

Her Öğrenci en az bir dersten proje ödevi hazırlamak zorundadır.

Sevgili Ögrencilerimiz,

 Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin  43.ve 45.maddelerinde;

Her öğrencinin hazırlaması gereken PROJE ÖDEVLERİ ile ilgili olarak şu talimat ve açıklamalar bulunmaktadır:

 "MADDE 43-  (1) Öğrenci başarısının ölçme ve değerlendirilmesinde aşağıdaki esaslar gözetilir.

(...)

b)Öğrencilerin başarısı; öğretim programı öğrenme kazanımları esas alınarak dersin özelliğine göre yazılı sınavlar, uygulamalı sınavlar, performans çalışmaları ve projeler ile tespit edilir.

 MADDE 50- (1) Öğrenciler okulların özelliklerine göre sınavların dışında(!) proje ve performans çalışması yaparlar. Öğrenciler, her ders yılında en az(!) bir dersten proje hazırlama görevini yerine getirirler.

Sınıf/şube rehber öğretmenleri, öğrencilerin proje hazırlama taleplerini ilgi, yetenek, beceri ve başarı durumlarını dikkate alarak dersler bazında dengeli bir şekilde dağılımına özen gösterir.

(3) Öğrencilerin hangi dersten/derslerden proje hazırlayacakları sınıf rehber öğretmenleri tarafından okul yönetimine bildirilir.

 Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan, projesini vermeyen ve performans çalışmasını yerine getirmeyen öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmez.
E-okul sisteminde  Puan hanesine; sınava katılmayan, projesini vermeyen ve performans çalışmasını yerine getirmeyenler için "G" olarak belirtilir ve aritmetik ortalamaya dâhil edilir.(Yani projesini teslim etmeyen sıfır almış olur) "

Öğrencilerin formdaki tercihleri ,SINIF ÖĞRETMENLERI TARAFINDAN dengeli bir şekilde dağıtılarak e-okul sistemine işlenecek ve öğrencilere duyurulacaktır.

PROJE KONULARI ilgili dersin, ders öğretmeni tarafından öğrenciye bildirilecektir.

 HER ÖĞRENCİYE ilk etapta,en az bir dersten proje ödevi verilecektir. Başka bir dersten de proje (2.proje) hazırlamak isteyen öğrenci, proje hazırlamak istediği farklı dersin, ders öğretmeni ile görüşüp proje alabilecektir.

TEKRAR HATIRLATMAK İSTERİZ !!!!!

E-okul sistemine işlenen PROJE Ödevini , ÖĞRETMENİNİN BELİRLEDİĞİ TARİHTE TESLİM ETMEYEN ÖĞRENCİLERE e-okul sistemine "G" (GETİRMEDİ) yazılır.(G nin rakamsal değeri SIFIRDIR.)

PROJE Ödevleri konusunda Sınıf öğretmeniniz, Rehberlik dersinde sizlere detaylı açıklama yapacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.04.2023 - Güncelleme: 20.04.2023 09:41 - Görüntülenme: 121
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
okul,