T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / HİSARCIK - 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi

AHİLİK KÜLTÜRÜ SÖYLEŞİSİ YAPILDI

         Ahilik, 13. yüzyılda Anadolu'da kurulmuş bir esnaf teşkilatıdır. Sözlük anlamı olarak "eli açık, kardeş, yiğit, delikanlı" gibi manalara gelen "ahi" kelimesi; aynı zamanda bugün, yüzlerce yıllık bir değerler sistemine karşılık gelir.   

   Okulumuz Öğretmenleri Recep KOCALAR, Musa AKPINAR ve Kulüp öğrencileri tarafından Ahilik Kültürü Haftası etkinliklerle öğrencilerimize anlatıldı. Ahilik Kültürü Haftası kapsamında İlçemiz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali TOSUN Ahilik hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmesi için davet edildi.  Ahilik kültürü hakkında söyleşi gerçekleştirldi.

   Okulumuz çok amaçlı salonunda gerçekleşen söyleşide İlçemiz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali TOSUN, Ahilik ile ilgili bilgilendirme yaptıktan sonra günümüzdeki uygulamalar hakkında bilgiler verdi. Söyleşiye okulumuz 9 ve 10. sınıf öğrencileri katıldı. Okulumuz öğrencileri Ahilik ve uygulanışı hakkında sorular sorarak  Ahilik Kültürü Haftasında bilgilerini artırmış oldular. 

   Ahilik Kültürü Haftasında etkinlikler yaparak Ahiliği ve önemini kavratan Recep KOCALAR , Musa AKPINAR ve Kulüp öğrencilerini tebrik, söyleşiye katılıp öğrencilerimizin güncel Ahilik uygulamaları hakkında bilgilenmesine vesile olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Ali TOSUN'a teşekkür ediyoruz.

18-10-202218-10-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.10.2022 - Güncelleme: 30.11.2022 11:29 - Görüntülenme: 341
  Beğen | 4  kişi beğendi