T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / HİSARCIK - 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi

Geri Dönüşüm Projesi Tamamlandı

Çöpe gidecek kağıtlar ekonomiye kazandırıldı.

           2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı sonunda hayata geçen geri dönüşüm projesi kapsamında 1,5 ton'a yakın kağıt ve eski kitap toplamıştır. Geri dönüşüm ile kaynakların daha etkin kullanılmasını sağlayacağı bilinen bir gerçektir. Bu nedenle kağıt geri dönüşümüne katkı sunan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

    2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı sonunda hayata geçen geri dönüşüm projesi kapsamında, sınıf öğretmenleri tarafından sınıf listeleri hazırlandı. Bu listeler ile geri dönüşüme katkı sunan öğrencilerin bilgileri oluşturuldu. Öğrenciler listeler ile kimlerin ne kadar katkı sağladığını gördü ve kendileri de katkı sağlamak için girişimlerde bulundular. 

    Sınıf öğretmenleri tarafından geri dönüşümün önemi anlatıldı. Geri dönüşümle ekonomiye ve doğaya katkı sağlandığı vurgulanarak destek olunması istendi. 

      Topluluklar bireysel çabalarla beslenir. Bireysel olumlu davranışlar kar topu gibi büyüdükçe toplumda da huzur, barış ve kardeşlik büyür. Bu büyüme daha huzurlu, daha yaşanılır bir toplumun varlığına sebep olur. Bu nedenle küçük ama topluma katkı sunan geri dönüşüm projesi sadece ekonomik bir olaydan öteye geçer. Bencil, ben merkezli ve sürekli eleştirel yaklaşımlara sahip olan toplumlarda akla gelmedik fikre sığmayacak hastalıklar ve huzursuzluklar baş gösterir. O nedenle geri dönüşüm sadece ekonomik değil psikolojik olarakta insan ve toplum sağlığı için önemi vardır.

    Bu geri dönüşümden elde edilen kaynak okul aile birliği hesaplarına yatmakta ve okullar açıldığında öğrenci ihtiyaçları için kullanılmaktadır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.06.2022 - Güncelleme: 28.06.2022 16:26 - Görüntülenme: 261
  Beğen | 3  kişi beğendi