Meslekler ve Üniversite Bölümleri Hakkında Detaylı Bilgilendirme Yapıldı

Okulumuz Rehber Öğretmeni Demet BOZKURT Tarafından Meslekler ve Üniversite Bölümleri Hakkında Detaylı Bilgilendirme Yapıldı

Okulumuzun 12.sınıf öğrencilerine üniversite bölümleri ve mesleklerin tanıtımı yapıldı. Yapılan çalışmada TYT puanıyla öğrenci alan 2 yıllık bölümler, sözel,sayısal ve eşit ağırlık puanıyla öğrenci alan 4 yıllık bölümler ve  özel koşulları olan bölümler( BESYO, polislik, askerlik vb.) anlatıldı. Bölümlerin ne olduğu, içeriği, iş imkanları, YKS de kaç net ve puanla kazanıldığı ve KPSS atama puanları hakkında bilgi verildi.

Yapılan çalışmaların bilgileri afiş yapılarak okul tanıtım panolarına asıldı. Böylece öğrenciler günün her saatinde o panodan bilgileri yeniden görebilecek ve meslekler hakkında bilgilenmiş olacaktır. Pano yapmanın diger bir faydası ise okulumuzdaki 9, 10 ve 11. sınıflarada bu panodaki bilgilendirme afişlerinden bilgi sahibi olacaklar ve şimdiden çalışmalarını o bilgiye göre yapmaya başlayacaklardır.

Mesleki ve Üniversite Bölümleri hakkında değişik yöntemleri kullanarak çalışmalar yapan Okulumuz Rehber Öğretmeni Demet BOZKURT' a teşekkür ediyoruz.

22-03-202422-03-202422-03-202422-03-2024

Yayın: 22.03.2024 - Güncelleme: 22.03.2024 15:32 - Görüntülenme: 194