MESLEKTE BİR GÜN PROJESİ

''YETENEĞİM MESLEĞİM, MESLEĞİM GELECEĞİM''  Projemiz  üç aşamadan oluşmaktadır:

Ø  İlk aşamada, öğrencilere "Mesleki Eğilim Belirleme Testi" uygulanarak hangi meslek  gruplarına daha yatkın oldukları belirlendi.

Ø  Üçüncü aşamada ise öğrenciler seçmeyi düşündükleri meslekte o meslekte çalışanların yanında bir gün geçirip  gözlem yaptılar.

Okulumuz Rehber Öğretmeni Demet BOZKURT tarafından yürütülen ''YETENEĞİM MESLEĞİM, MESLEĞİM GELECEĞİM''  projesi ile öğrenciler gelecekte yapmayı düşündükleri meslekler ile ilgili bizzat bu mesleklerde çalışan kişilerle konuşarak hayata hazırlanmaktadır.

'YETENEĞİM MESLEĞİM, MESLEĞİM GELECEĞİM''  Projemiz  üç aşamadan oluşmaktadır:

Ø  İkinci aşamada farklı meslek gruplarından kişiler okulumuza gelerek meslek tanıtımları yaptı. Yıl boyunca bu çalışmalar devam edecektir. 11. sınıf öğrencilerimiz de bu kapsamda projeye dahil edilmektedir.

Projemizin 3. aşamasında 23.03.2022 tarihinde öğrencilerimiz ''YETENEĞİM MESLEĞİM, MESLEĞİM GELECEĞİM''  Projemizin en önemli bölümü olan meslekte bir gün kapsamında saat 13:30 ile 16:00 saatleri arasında Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı,  İlçe Hastanesi, Etibor Maden İşletme Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Orman İşletme Şefliği olmak üzere 8 kuruma sanki orada çalışıyor da işe gidermiş gibi gittiler ve çalışma ortamlarını gördüler. Çalışanlar ile sohbet ederek akıllarına takılan soruları sorup gelecekleri hakkında şimdiden ön bilgiye sahip oldular.

Okulumuzdan 2 öğrenci Kaymakam olmak istediği için İlçe Kaymakamımız Sayın Didem DİNÇ ÖZAY'ın misafiri oldular.  Mesleki rehberlik çalışmalarımızda proje yazarak planlı programlı çalışmalar yapan Okulumuz Rehber Öğretmeni Demet BOZKURT'a, öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmalarında fedakarça bu çalışmalara katkı sunan kurum amirlerine, iş yeri sahiplerine, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İlhan CEBECİ' ye ve İlçe Kaymakamımız Sayın Didem DİNÇ ÖZAY' a teşekkür ediyoruz.

23-03-202223-03-202223-03-202223-03-202223-03-202223-03-2022

Yayın: 23.03.2022 - Güncelleme: 23.03.2022 18:01 - Görüntülenme: 810