Öğrencilerimiz Projeksiyon Makinesi Yaptı

Hisarcık 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencileri  e-twinning projesi kapsamında, STEM Aktivitesi olarak  projeksiyon makinesi yaptı.

E-twinning projemiz kapsamında; Bilim (Science), teknoloji (Technology), mühendislik (Engineering) ve matematik (Mathematics) olmak üzere dört disiplini bütünleştiren bir öğrenme, uygulama ve geliştirme yaklaşımı olan STEM Aktivitesi olarak Projeksiyon Makinemizin yapımını tamamladık.

Bir ayakkabı kutusu kullanarak otuz beş santimetre uzunluğunda, otuz santimetre genişliğinde ve on üç santimetre yüksekliğinde bir dikdörtgenler prizması şeklinde projeksiyon makinemizi yaptık.

Ekranı büyütmek için kutunun içinde on santimetre çapında ve kutunun önünde yedi santimetre çapında iki adet büyüteç kullandık.

Kutunun içine koyduğumuz görüntü kaynağının (cep telefonu) sağladığı ışığın kaybolmaması için kutunun içini siyah fon kartonu ile kapladık.

Çalışmada emeği geçen e-twinning proje ekibimi ve projeyi yürüten matematik öğretmenimiz Kübra SANCI’yı tebrik ediyoruz.

Projeksiyon makinemizin yapım serüvenini ve test etmek için izlediğimiz video için aşağıdaki linki kullanarak hazırladığımız videoyu izleyebilirsiniz:

04-04-202304-04-202304-04-202304-04-2023

Yayın: 04.04.2023 - Güncelleme: 04.04.2023 09:04 - Görüntülenme: 384