Okulumuzun Başarısı Artıyor

2022 yılında üniversite kazanan öğrencilerimiz bizleri gururlandırdı.

2010 yılında Anadolu Öğretmen Lisesi olarak eğitim öğretim hayatına başlayan okulumuz LGS sınav puanına göre il içi ve il dışından öğrenci almaktaydı. Başarısıda bizleri gururlandırmakta ve Kütahya'nın en küçük ilçelerinden biri olan Hisarcık'tan onca öğrenci üniversitelere yerleşerek ilçe gençliğinin eğitime olan ilgisini artırmaktaydı. 2017 yılında son mezunlarını veren Anadolu Öğretmen Lisesi, sınavsız olarak öğrenci almaya devam etti. İlçemiz ortaokul öğrencilerinin LGS de yüksek puan alanlarının sınavlı okullar için ilçe dışı okulalara gitmesi, okulumuzun üniversite yerleştirme oranında gözle görülür düşüşler yaşamasına sebep oldu.  Taki 2022 yılı üniversite sınav sonuçlarına kadar.  2022 yılında okulumuzun üniversite yerleştirme sonuç yüzdesi %69,76 ile Anadolu Öğretmen Lisesi dönemindeki başarısına ulaştı.  LGS sınavında puanı yüksek olduğu için ilçe dışındaki okullara giden öğrencilerin kazandıkları bölümlere yerleştiler.

Hemşire, öğretmen ve mühendislik fakültelerine yerleşmek için ilçe dışı okullara gidip gurbetlik yaşamalarına gerek kalmadığı ortaya çıktı. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. ''En iyi okul evine en yakın olanıdır'' sloganının sözden ibaret olmadığını somut olarak ortaya koyan öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

06-11-2022

Yayın: 06.11.2022 - Güncelleme: 06.11.2022 12:32 - Görüntülenme: 132