Psikososyal Destek Öğretmen Eğitimi

Ülkemizde yaşanan depremin bireyler üzerindeki etkilerini en aza indirmek için yapılan psikososyal destek çalışmaları tamamlandı. Okul Rehber Öğretmenimiz Demet Bozkurt'un koordinesinde sınıf rehber ögretmenleri ve okul öncesi ögretmenleri tarafından, 8 modül- 11 oturumdan oluşan psikososyal destek etkinlikleri iki hafta da uygulandı. 1. hafta velilere ve öğretmenlere yönelik yapılan çalışmaların ardından 2. hafta eğitim alan öğretmenler tarafından okulumuzdaki tüm öğrencilere yönelik çalışmalar yapıldı ve tamamlandı.

Psikososyal destek çalışmaları ile afet sonrası ortaya çıkabilecek uyum sorunlarının önlenmesi, etkilenenlerin normal yaşamlarına geri dönmesi sürecinde kendi kapasitelerini farketmeleri ve güçlenmelerinin sağlanması, gelecekte ortaya çıkması muhtemel afet/travmatik durumlarla başa çıkma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Psikososyal destek çalışmalarını koordine eden Okulumuz Rehber Öğretmeni Demet Bozkurt'a ve Sınıf Rehber Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

08-03-202308-03-202308-03-202308-03-2023

Yayın: 08.03.2023 - Güncelleme: 23.03.2023 15:14 - Görüntülenme: 302