T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / HİSARCIK - 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi

TERCİH DANIŞMANLIĞI YAPILDI

27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arası sürecek olan tercih danışmanlığı hizmeti verildi.

   2022 YKS tercih süreci 27 Temmuz'da başladı. Adaylar, tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında puanları ölcüsünde fakülteler seçerek başvuru yapacaklar. Bu süreçte okulumuz Rehber Öğretmeni Demet BOZKURT okulda yüz yüze olarak öğrencilerin daha iyi seçimler yapmalarına yardımcı oldu. Tercih danışmanlığı 09:00 - 12:30 ve 13:30- 16:00 saatleri arasında yapıldı. İlçe genelindeki tüm lise öğrencilerine sunulan hizmetten 43 Anadolu Lisesi ve ilçemizdeki diğer başuru yapan öğrenciler yararlandı. 

YKS Üniversite tercihi nasıl yapılır?     Üniversite Tercihlerin İşlemlerinin Yapılma Şekli

  Üniversite tercihi yapacak olan aday T.C kimlik no.su ve aday şifresi ile birlikte ÖSYM tarafından hazırlanan aday işlemlerinin yapıldığı sisteme giriş yaparak tercihlerinin son şeklini oluşturup ÖSYM'ye gönderecektir. Süreç tamamen öğrencinin kontrolünde ve sorumluluğundadır.

   Öğrencilerimizin gelecekleri hakkında karar verirken profesyonel yardım alması ve kafasındaki sorulara hızlı cevap bulması için önemli olan tercih danışmanlığı sistemi yüz yüze okulda yapılmaktadır. Bu sürecte öğrencilerimize başarılar diliyor, tercih danışmanlığı yapan öğretmenimize de teşekkür ediyoruz. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.08.2022 - Güncelleme: 30.11.2022 11:06 - Görüntülenme: 249
  Beğen | 8  kişi beğendi